Relacja ze szkolenia „Nowoczesne techniki przygotowywania potraw”

czwartek, 7 marca 2024

29 lutego 2024r. mieliśmy przyjemność uczestniczyć wraz z koleżankami z zaprzyjaźnionych Przedszkoli nr 3,4,5 z Polkowic w owocnym szkoleniu zorganizowanym przy współpracy z Firmą Miha s.c. z Głogowa. W ramach warsztatów mieliśmy okazje zapoznać się miedzy innymi z możliwościami jakie daje piec konwekcyjno -parowy by przygotowywać zdrowe i pyszne posiłki dla naszych milusińskich. Ten nowoczesny sprzęt gastronomiczny to jedno z najbardziej wszechstronnych i uniwersalnych urządzeń niezbędnych w nowoczesnej kuchni. Poza warsztatami praktycznymi Pan Maciej omówił nam podstawowe zasady pracy pieca, jego funkcje i możliwości. Była to też bardzo dobra okazja do wymiany doświadczeń miedzy placówkami. Warsztaty i szkolenie praktyczne prowadzone było przez Stalgast Chefs to profesjonalni doradcy kulinarni, techniczni i produktowi. Zespół specjalizuje się w szkoleniach i warsztatach z technik kulinarnych dla klientów HoReCa oraz pracowników kuchni ze szkół i przedszkoli.

 

kucharz

Specjalista i ekspert gastronomiczny z 30-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada uprawnienia instruktora nauki zawodu. Miał okazję pogłębiać swoją wiedzę i umiejętności podczas kilkumiesięcznych kontraktów na luksusowych statkach wycieczkowych pływających po całym świecie. Zajmował się cyklicznym wydawaniem kilku tysięcy posiłków. Bazując na solidnym doświadczeniu pracy na wielu sprzętach doradzi Ci, jakie urządzenia do kuchni wybrać, aby odpowiadały wszystkim Twoim potrzebom.

red. pm6_katarzyna_cwik

Strony w dziale:

Strony w dziale:

Strony w dziale:

Strony w dziale: